Witajcie na mojej uczcie!

Autor: Miss Ferreira

Napisałam e-booka, choć mam ochotę napisać, że ugotowałam dla Was e-booka.
Przymierzałam się do tego od lat. W międzyczasie już wszyscy wydali e-booki i to wyszło z mody!
A to wszystko dlatego, że słuchałam głosu z tyłu głowy „rety, Ferreira, weź, co ty tam wiesz, co ty tam umiesz”.
Przybijałam mu piątkę i nadal NIC nie robiłam, wszak, co ja tam wiem, tylu lepszych ode mnie.
Kilka tygodni temu, kiedy bezwiednie przeglądałam instagram, zamiast pracować (któż z nas tego nie doświadczył?), zatrzymałam się na haśle Moniki Pryśko „bój się i działaj”.
Cóż to była za iskra! Wpadłam do kuchni i zaczęłam gotować. Normalnie jak stałam.
– Co się dzieje – pytały dzieci.
– Gotuję ebooka! – odparłam w kulinarnym szale.
Naprawdę tak było. Mój wewnętrzny krytyk pomagał mi mieszać ciasto na chleb i miał zakaz mówienia.
W jednym z tych dni, kiedy gotowałam, spisując dla Was przepisy, a garnki z zapałem perkotały na płycie, doznałam olśnienia, jak nazwać mojego e-booka. Aż pisnęłam z radości!
„Życie to uczta” – nawet, teraz kiedy piszę te słowa, ręce drżą mi ze wzruszenia, bo to więcej niż tylko tytuł. To moje motto, moja filozofia, mój przepis na szczęście.
Nie miałam pojęcia, że będzie kosztować mnie to tyle emocji. Wydaję e-booka kulinarnego, a nie mogę jeść, bo w gardle mam wielką gulę.
Niby tylko e-book, nawet nie można go dotknąć, a jednak zostawiłam w nim kawał serca. No więc razem z ebookiem, dostajecie kawałek e-serca Ferreiry.
Kocham karmić ludzi, uwielbiam gotować. Zaczęłam to robić już jako mała dziewczynka. Dziś nie wiem, jak mi się to udawało. Bez internetu, masy książek kulinarnych, bez rozmaitych składników.
Okazuje się, że wyobraźnia w kuchni znaczy najwięcej.
Moja kuchnia jest prosta. To takie gotowanie, że łyżka mąki w tę czy tamtą, nie ma większego znaczenia.
To kuchnia bez udziwnień, a w tym e-booku zrezygnowałam nawet z większości przypraw. Tak, żeby prawdopodobieństwo, że macie wszystko w domu i możecie zacząć od razu gotować, było jak największe ❤️
Czy to e-book dla tych, co na diecie? Jak najbardziej. Węglom towarzyszą tu zastępy warzyw i białka.
Ale są też desery ze starym poczciwym cukrem, bo jeśli jesteśmy zdrowi, jest w życiu miejsce na ciacho i deser, pamiętajcie o tym.
No i na koniec.
Jestem Sara.
Kocham jeść i żyć.
To moje ulubione czynności.
Zapraszam Was na moją ucztę.❤️

Przez pierwszy tydzień kupicie e-booka tanie, zapraszam!

Podobne posty

Napisz komentarz