Wykwintne brokuły z fetą i migdałami

Kuchenne wojaże sprawiają mi zazwyczaj ogromną frajdę. Najbardziej lubię kiedy efekty mojej pracy są spektakularne dla oczu i podniebienia, a wkład pracy i naczyń jest minimalny.
Kiedyś w telewizji zobaczyłam Nigellę krojącą szczypiorek wprost do garnka za pomocą nożyczek… Geniusz!
Od tamtej pory, kiedykolwiek gotuję, mam w głowie ten obrazek 🙂

Dziś kulinarny patent Weroniki (:*). Jeśli nie macie pomysłu na coś wykwintnego i świątecznego Miss Ferreira przychodzi Wam z pomocą!

Składniki:
– brokuły
– ser feta
– migdały w płatkach
– oliwa,cytryna,ząbek czosnku (na dressing)

Wykonanie:
1. Brokuły gotujemy.
2. Migdały prażymy.
3. Ser feta kroimy.
4. Wszystko ładnie układamy i polewamy dressingiem.
GOTOWE! Smacznego :))

Posta dedykuję mojemu bratu – Jędrkowi, który w morzu swoich talentów odkrył ostatnio jeszcze jeden – kulinarny :DD Trudno, jakoś to przeżyję.

Ściskam Was
Sara

PS Trwa konkurs z Pinspire, zapraszam!

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.