Bananowe racuszki cini minis, czyli co zrobić na Tłusty Czwartek

Autor: Miss Ferreira

Koniecznie zapiszcie sobie ten przepis na jutrzejszy Tłusty Czwartek. Naprawdę pączki przy nich to ubodzy krewni 😉
Brazylijskie racuszki bananowe cini minis, których nauczyła mnie moja Teściowa.
Oczywiście zrobienie ich trwa mniej niż 10 minut, czyli opcja idealna dla zabieganych.
Przyznam, że robię je rzadko z dwóch powodów. Po pierwsze ze względu na wszystkie inne racuszki, które po prostu czują się przy nich gorsze.
Po drugie, ponieważ każda silna wola staje się wobec nich słaba.
Po prostu nie można przestać ich jeść.
NIE MOŻNA.
Są absolutnie chrupiące od zewnątrz, ale w środku się rozpływają. W smaku przypominają bardzo płatki Cini Minis.
Koniecznie jedzcie je jeszcze ciepłe ❤️

Składniki:
2 banany
1 szklanka mleka (może być roślinne)
1 szklanka mąki
szczypta soli
1 łyżeczka cukru
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
posypka cini minis: 4 łyżki cukru i 1 łyżeczka cynamonu, mieszamy ze sobą

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki oprócz bananów wrzucamy do miski i mieszamy. Powinno wyjść gęste ciasto podobne do naleśnikowego.
2. Do masy dorzucamy pokrojone drobno banany i mieszamy.
3. Na patelni rozgrzewamy olej.
4. Na gorący olej dajemy po łyżce gęstej masy i smażymy, aż się solidnie zarumienią (ok. 30 sekund).
5. Gotowe racuchy panierujemy w posypce z cynamonu i cukru.
Voila!
Ostrzegam, Wasza silna wola może tego nie wytrzymać.

Podobne posty

Napisz komentarz